campaign-notification campaign-notification

7 vicii ascunse ale combinelor agricole second-hand, care te pot costa 20.000 de euro

Publicat de UTILBEN27/03/2019

Care sunt principalele vicii ascunse ale unei combine agricole second-hand și cum pot acestea să îți afecteze achiziția. Cumpără o combină second-hand în siguranță.

Vicii ascunse ale combinelor agricole second-hand

7 vicii ascunse ale combinelor agricole second-hand, care te pot costa 20.000 de euro

Cum să achiziționezi o combină din afara țării, gata de pus la lucru, fără surprize neplăcute, timp pierdut și bani în plus:

6 din 10 fermieri români nu sunt mulțumiți de combinele aduse din afara țării.

 

Probabil că te-ai decis să îți achiziționezi o combină second-hand din afara țării și să știi că este o decizie foarte înțeleaptă. Nu are sens să cheltuiești 200.000 de euro pe o combină nouă și apoi, dacă vrei să o vinzi după doar 5 ani, să mai primești doar 100.000, deși aceasta poate duce încă 15 ani în câmpul muncii.

Combinele din vestul Europei vin cu dotări premium. De fapt, utilajele second-hand din Germania au opționale superioare chiar și față de cele pe care le cumperi noi din România. Multe combine sunt dotate cu senzori de umiditate, aer condiționat, cântar, calculator de monitorizare a pierderilor și a gradului de spargere a boabelor, precum și multe altele.

Mai mult, ai o gamă mult mai variata din care să alegi. Dacă intri acum pe internet și cauți combine disponibile la vânzare în România, vei găsi între 100 și 200 de anunțuri. Dar doar în Germania, avem peste 2.000 de combine puse la vânzare. În consecință, nu este de mirare că vrei să-ți achiziționezi următorul tău utilaj agricol din străinătate. Însă faptul că ne luăm o combină din Germania nu înseamnă că nu putem să avem parte de surprize. Și când spun surprize, mă refer la vicii ascunse și, de multe ori, chiar rea-voință.

Noi, la UTILBEN, am vândut peste 1.500 de utilaje importate din afara țării, în ultimii 12 ani, și ne-am confruntat cu sute de probleme. De la motoare schimbate și plăcuțe falsificate, hedere sudate și revopsite, la ore de lucru date înapoi și până la transmisii fără piese în ele. Cu toate acestea, sunt în continuare de acord cu tine că este mai indicat să cumperi o combină din Germania, decât din România. Însa trebuie să fii atent, pentru că și în țara în care s-a inventat autoturismul sunt destui oameni care vor să te păcălească.

În acest articol, îți voi prezenta 7 vicii ascunse și problemele peste care poți să dai atunci când achiziționezi o combină din vestul Europei. Probleme peste care noi am dat cumpărând peste 1.500 de utilaje din străinătate. Și, dacă rămâi cu mine până la final, îți voi arăta cum poți să eviți toate aceste probleme și, în plus, vei primi un cadou de 500 de euro!

 

1. Ore de lucru date înapoi.

Dealerii și fermierii din străinătate știu foarte bine că, atunci când vrei să îți cumperi o combină, cauți una care are între 1.000 și 3.000 de ore lucrate. Dacă verifici pe internet, vei constata că 81,6% dintre toate anunțurile de vânzări de combine au până în 3.000 de ore de lucru. În mod evident, foarte multe dintre ele nu arată corect orele petrecute în câmpul muncii. Sunt două modalități prin care fermierii și dealerii din străinătate reușesc să falsifice numărul de ore reale lucrate.

Prima modalitate, pe care o folosesc în special fermierii, este să deconecteze ceasul de la computerul central și, în felul acesta, combina nu mai înregistrează orele lucrate în perioada în care ceasul este deconectat. A doua modalitate, pe care o folosesc în special dealerii, este să se conecteze cu o aplicație specială la computerul utilajului și să modifice pur și simplu orele înregistrate. Iar acest procedeu costă doar 300 de euro și se realizează într-o oră.

La UTILBEN, una dintre soluțiile noastre este să lucrăm doar cu furnizori pe care îi verificăm în prealabil și pe care ne putem baza. Am ajuns, în cei peste 12 ani de experiență, să avem relații cu peste 500 de furnizori din întreaga Europă. Dar asta nu este mereu de ajuns. Și acești dealeri pot fi, la rândul lor, păcăliți de fermieri sau de alți dealeri.

În consecință, avem două modalități prin care putem testa veridicitatea numărului de ore de funcționare: prin conectarea la subcomponentele utilajului și compararea numărului de ore sau prin verificarea istoricului utilajului direct la dealeri.

 

2. Reviziile nu se fac înainte de livrarea utilajului.

 

Chiar dacă proprietarii de echipamente agricole din Germania fac reviziile la timp, adică la numărul de ore necesar, de multe ori utilajele stau o perioadă îndelungată în parcurile furnizorilor. În tot acest timp, uleiurile și filtrele își pierd proprietățile pe care le aveau, chiar dacă utilajul nu a fost folosit. Iar tu o să te trezești când ți-e lumea mai dragă, în plină campanie, că ai pus la lucru un utilaj proaspăt cumpărat și, după câteva zeci de ore, cedează motorul, transmisia sau sistemul hidraulic.

 

Dacă sistemul hidraulic se defectează, reparația te costă aproximativ 5.000 de euro și durează între 14 și 30 de zile pentru a pune combina din nou pe picioare. Dacă îți pică transmisia sau motorul, te costă undeva la 15.000 de euro, iar transportul și montajul durează până la o lună. Pe lângă bani cheltuiți, timpul poate fi cel mai important. Când ți-a cedat o componentă esențiala în plină campanie, nu vei mai putea să folosești utilajul timp de minimum o lună.

Acesta este motivul pentru care noi, la UTILBEN, facem revizia completă a utilajului înainte ca acesta să ajungă la clientul care l-a comandat. Mai mult, oferim garanție pentru prima lună, astfel încât, dacă nouă ne-a scăpat prin absurd ceva, clientul să nu piardă timp și bani pentru reparație. Am avut cazuri în care am dat un utilaj la schimb pentru că, deși echipamentul a trecut de revizia noastră, ceva neprevăzut s-a defectat în plin sezon de lucru. Pentru că noi avem contracte bine negociate și lucrăm doar cu furnizori de încredere, am putut să rezolvăm problema pentru client, fără ca acesta să piardă timp și bani.

 

3. Deteriorări ascunse ale hederul combinei.

 

Hederul este partea din față a combinei, care taie și ghidează spicele spre zona de procesat, iar, din cauza mărimii sale impresionante și a denivelărilor de teren este supus la lovituri și îndoituri. Pentru ca hederul este și foarte lung, uneori avaria nu se observă cu ochiul liber. Un heder îndoit nu mai lucrează la fel de repede, nu mai recoltează uniform, are pierderi, se înfundă sau chiar sparge boabele procesate.

 

Dar marea problemă este că hederul este foarte greu de reparat. Doar în 3% din cazuri se poate face o reparație care să-i ofere combinei aceiași productivitate ca la început. Și dacă ne aflăm în cele 97% din cazuri în care nu poate fi făcută o reparație bună, atunci schimbarea hederului ne va costa minimum 10.000 de euro.

Dealerii și fermierii din străinătate cunosc aceste probleme și sudează un heder lovit sau îndoit, apoi îl revopsesc. De multe ori, nu se observă nimic suspect cu ochiul liber, dar atunci când pui combina la muncă, te vei trezi cu pierderi financiare și timp pierdut. Din experiență, am învățat să studiem cu atenție zonele vopsite și, de foarte multe ori, am refăcut lucrări de mântuială într-un mod profesionist sau am returnat utilajul.

Acesta este motivul pentru care UTILBEN a ajuns cel mai mare importator de utilaje second-hand din România. Timp de 12 ani, ne-am creat experiența necesară pentru a depista aproape orice viciu ascuns, iar acest lucru ne permite să ne asumăm tot riscul, astfel încât clientul să nu aibă de suferit.

 

4. Componente uzate sau chiar lipsă.

 

Combina este ca o mică uzină. În interiorul acesteia sunt foarte multe componente care îi pot afecta performanțele. Ca să îți faci o idee, o combină conține aproximativ 17.000 de piese, iar un autovehicul de ultimă generație, maximum 6.000. Este foarte greu să îți dai seama dacă lipsește o piesă sau dacă unele componente sunt foarte uzate, atunci când ai 17.000 de potențiale probleme. Tot ce vezi este că ai pierderi semnificative de cereale și nu știi de unde vin aceste pierderi.

 

De obicei, aceste piese nu sunt foarte scumpe, dar, pentru că sunt poziționate în interiorul combinei, durează enorm să fie înlocuite și costurile cu manopera sunt foarte mari. De exemplu, am avut un caz în care lipsea reductorul de turații, pentru a putea recolta porumb. Era doar carcasa reductorului în combină, dar reductorul nu. Acesta a costat 4.200 de euro.

Noi, UTILBEN, am rezolvat problema pentru client, fără ca acesta să plătească un leu în plus. Dar, dacă ți se întâmplă ție asta, atunci când ți-ai cumpărat singur combina, atunci vei fi obligat să suporți cheltuieli suplimentare și timpul pierdut.

 

5. Suduri la rulmenți sau lagăre ovalizate.

 

Combina are niște axe rotative foarte importante în procesul de scuturare a boabelor și, apoi, transport. Din cauza forțelor oscilante mari, se întâmplă adesea ca rulmenții cedeze. Iar dacă operatorul nu observă imediat, este afectată și zona în care rulmentul este fixat. Soluția, desigur, este sudura. Dar problema cea mai mare este centrarea axului.

 

Este la fel ca la o mașină. Atunci când ai roata descentrată, mașina vibrează foarte puternic după o anumită viteză. La combină însă, aceste vibrații duc la ruperea axelor și la spargerea rulmenților. Dacă ești fermier cu vechime, știi foarte bine despre ce vorbesc, pentru că, în trecut, această problema era foarte întâlnită.

Dacă lucrezi cu UTILBEN, trebuie să știi că noi verificăm toate aceste lucruri și ne asigurăm că tu nu vei avea astfel de probleme. Iar, dacă printr-o minune tot se întâmplă, nu vei avea nimic de plătit și nici nu-ți vei pierde timpul cu reparația.

 

6. Scurtcircuite la sistemul electric.

 

În cazul în care combina nu este curățată la sfârșitul fiecărei campanii, aceasta devine o casă foarte primitoare pentru rozătoare. Desigur, rozătoarele nu o să mănânce metalul utilajului tău, dar pot să-i roadă cablurile. Având în vedere că în interiorul combinei sunt câteva mii de fire care conectează componentele utilajului, tot ce trebuie să se întâmple pentru a se produce un scurtcircuit este ca un șoarece să roadă izolația de pe câteva dintre ele.

 

Nu ai cum să verifici asta mereu, când testezi combina. Un scurtcircuit poate să apară după o ploaie sau când într-o perioadă cu umezeală ridicată în aer. Iar acest simplu scurtcircuit îți poate prăji computerul combinei sau chiar poate distruge anumite componente vitale. Computerul unei combine te costă undeva între 3.000 și 5.000 de euro, dar găsirea firelor afectate și reparația lor poate să dureze săptămâni întregi de muncă pentru o echipă de service.

Chiar și pentru noi, specialiștii UTILBEN, este greu de verificat acest viciu destul de des întâlnit. Tocmai de aceea, am avut nevoie de 12 ani să trecem prin câteva mii de furnizori, până când i-am găsit pe aceia care cumpăra utilaje doar de la fermieri care le întrețin corespunzător și care au unelte avansate de verificare și analiză a utilajelor. Dacă, totuși, nu am depistat viciul ascuns, clientul nostru este acoperit de garanție.

 

7. Transportul în țară.

 

Este adevărat că transportul nu este tocmai un viciu. Dar este o problemă foarte mare, mai ales când vine vorba de a muta o combină pe o distanță de 2.000-3.000 de kilometri. Dacă ai ales trailerul greșit, atunci combina ta poate să fie deteriorată grav în timpul transportului sau la descărcare. Și, dacă tipul de trailer nu este ales corespunzător, vei avea nevoie de o macara pentru a descărca utilajul la destinație. Asta te costă cel puțin 2.000 de euro în plus.

 

Am avut și noi cazuri în care transportatorii sau furnizorii au folosit camioane nepotrivite pentru utilajul transportat și, la încărcare, a fost deteriorată capota din spate a utilajului. Am fost nevoiți să cheltuim 3.000 de euro pentru a o schimba, înainte să-i dăm combina clientului nostru. Am auzit întâmplări de la partenerii noștri despre combine care au căzut și s-au rostogolit efectiv pe autostradă, pentru că șoferul nu a ancorat utilajul corect. A fost daună totală și, chiar dacă banii se recuperează, clientul pierde o campanie întreagă de lucru.

Noi, la UTILBEN, oferim întotdeauna soluții de înlocuire a utilajului, în caz că apar astfel de probleme și ne ocupăm de soluționarea dosarelor de daune, care pot dura luni întregi sau chiar ani.

 

În următoarele rânduri, vreau să îți explic de ce este mai rapid, mai sigur și chiar mai ieftin să lucrezi cu UTILBEN dacă vrei să îți cumperi o combină sau un alt utilaj din afara țării. Apoi, îți voi oferi cei 500 de euro promiși la începutul acestui articol.

 

     Cea mai diversificată ofertă de utilaje din România: Avem acces la peste 30.000 de utilaje din întreaga Europă, în orice moment.

     Furnizorii noștri din afara țării sunt trecuți printr-un proces strict de acreditare: Pentru a livra mereu utilaje fără vicii și gata de pus la lucru, lucrăm doar cu furnizori acreditați.

     Garanție de minimum 30 de zile pentru toate utilajele furnizate: Pentru că vrem să preluăm riscul de pe clienții noștri, am adăugat această garanție. 

     Finanțare în maximum 48 de ore, cu 1,99% dobândă: Am încheiat parteneriate cu BT și BCR Leasing, așa că avem posibilitatea să îți obținem finanțare în doar 2 zile, cu 15% avans și o dobândă preferențiala de 1,99% pentru toate utilajele second-hand, față de dobânda standard de 6% pe care o vei obține dacă mergi singur la bancă.

     Verificarea tuturor utilajelor înainte să ajungă la client: Absolut toate utilajele pe care le livrăm sunt verificate de specialiștii noștri. În plus, facem service-ul complet, punem ulei nou, schimbăm filtrele și pregătim utilajul, astfel încât să ajungă la tine verificat și gata de pus la lucru.

     Transport gratuit și sigur până la sediul clientului, în maximum 10 zile: Livrăm orice utilaj din Europa în maximum 10 zile, în condiții perfecte, fără ca tu să plătești în plus. 

    Costuri mai mici decât dacă ai cumpăra de unul singur: Dacă aduni toate costurile implicate în cumpărarea unui utilaj din afara țării, te va costa mult mai mult decât dacă alegi să îl achiziționezi prin UTILBEN. Ca să nu mai vorbim de timpul economisit, de problemele evitate și de de stresul evitat. Datorită fluxului mare de utilaje pe care le vindem, avem costuri negociate cu dealeri și transportatori. Pe lângă asta, avem propriul nostru service.

 

Dacă vei completa formularul acum, primești un cadou de 500 de euro, bani pe care poți să îi folosești pe accesorii, piese sau ca discount la utilajul dorit.

 

Ca să mă asigur că totul este clar și că nu există nicio surpriză pe parcursul colaborării noastre, vreau să îți arăt cei 7 pași pe care îi vei parcurge în colaborarea cu noi:

Pasul 1: Completezi formularul în care ne explici nevoia ta.

Pasul 2: Ești contactat de un consultant UTILBEN, pentru a clarifica nevoia ta și pentru a ne asigura că înțelegem exact ceea ce tu cauți.

Pasul 3: Primești o ofertă personalizată, cu 3 opțiuni de utilaje special alese pentru nevoia ta, împreună cu accesoriile compatibile.

Pasul 4: Îți selectezi utilajul care îți place cel mai mult sau, dacă nu este ceea ce cauți, ne spui ce ai vrea în plus sau în minus și îți refacem oferta.

Pasul 5: Îți obținem finanțarea cu dobândă preferențială, în maximum 48 de ore.

Pasul 6: În 10 zile de la semnarea contractului, îți livrăm utilajul la sediul tău sau locul ales de tine, îl punem în funcțiune și îți oferim training.

Pasul 7: Devenim prieteni și păstrăm legătura, pentru a te ajuta pe partea de service, piese, accesorii, consultanță sau orice altă nevoie ai avea legată de utilaje.

 

Dă click pe butonul de mai jos, completează formularul și lasă-ne să îți aducem combina sau utilajul dorit din afara țării, gata de pus la lucru, fără vicii ascunse, timp pierdut și bani în plus!

 

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )