campaign-notification campaign-notification

Cum alegi un atasament pentru utilajul tau

Publicat de UTILBEN05/02/2019

Atașamentele asigură productivitatea tuturor activităților din domeniul construcțiilor și sunt esențiale pentru performanța utilajelor. Înlocuirea atașamentelor devine necesară atunci când se schimbă sarcina de lucru.

Cum alegi un atașament pentru utilajul tău?


Trimite-le prietenilor acest articol!


Atașamentele asigură productivitatea în domeniul construcțiilor și sunt esențiale pentru performanța utilajelor. Înlocuirea atașamentelor devine necesară atunci când trebuie să treci de la o sarcină la alta. Achiziționarea unui atașament îți garantează reducerea importantă a cheltuielilor cu resursele umane și o scădere semnificativă a timpului de lucru.

Cu siguranță, alegerea unui atașament este dificilă, de aceea îți oferim câteva sugestii care te vor ajuta în procesul de achiziție. Trebuie să iei în calcul 7 factori esențiali:

1. Tipul de aplicație. Activitatea la care trebuie să folosești utilajul determină alegerea unui anumit tip de atașament. 

De exemplu, cu un buldoexcavator se pot face activități de săpare (cupe, trencher), demolare (picon), compactare (placă compactoare), transportul și manipularea materialelor (furci, cupă taluzare, graifer), piconare, forare (foreze), amenajarea și întreținerea terenurilor (mulcer, cositoare, măturători stradale), dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea suprafețelor pentru pavaj (lamă dozer, placă compactoare), deszăpezire (lamă zăpadă, plug), reciclare asfalt (freză asfalt, perie asfalt, cupă mixare).

2. Clasa utilajului. Tipul atașamentului trebuie să fie potrivit cu tonajul, respectiv clasa de utilaj. Astfel, pentru miniexcavatoare, midiexcavatoare sau excavatoare, ai nevoie de atașamente potrivite pentru utilajul respectiv.

3. Sistemul hidraulic al utilajului. Utilajul trebuie să fie echipat cu un sistem hidraulic, iar dacă acesta nu este echipat cu un astfel de sistem, trebuie să iei în calcul și achiziționarea instalației hidraulice. Atașamentul trebuie să se potrivească întocmai cu sistemul hidraulic al utilajului, dar și cu debitul acestuia.

4. Capacitatea de ridicare. Trebuie să ții cont de capacitatea de ridicare a utilajului și să iei în calcul și greutatea atașamentului pe care îl vei folosi.

5. Calitatea. Calitatea atașamentului trebuie să fie un factor important în alegerea de cumpărare. În timp ce un atașament de duzină se poate folosi doar pentru uz casnic sau lucrări mici, un atașament de calitate superioară îți conferă siguranță și durabilitate, datorită tehnologiei de top și materialelor folosite în fabricarea acestuia.

6. Alte aspecte la care trebuie să fii atent. Lățimea cupei de taluzare trebuie să fie mai mare decât lățimea unui utilaj și utilajul trebuie să aibă sistem de cuplare a atașamentului. Iar acesta este doar un exemplu.

7. Atașamentele pot avea dotări opționale. De exemplu, o perie de asfalt poate avea perie laterală sau sistem de stropire.


Ce poți face cu un utilaj de construcții:

Miniexcavator - săpare, demolare, compactare, transportul și manipularea materialelor, amenajarea și întreținerea terenurilor, dezvoltarea sistemului feroviar, pregătirea suprafețelor pentru pavaj, deszăpezire.

Încărcător frontal - este folosit, așa cum îi spune și numele, la încărcarea diferitelor materiale, dar și la activități municipale (deszăpezire, nivelat suprafețe, curățat drumuri), construcții (malaxare, mixare) și încărcare/descărcare bușteni.

Încărcător telescopic - este utilizat pentru manipularea materialelor de construcții sau a cerealelor, transportul remorcilor, curățarea drumurilor de zăpadă, lucrări la înălțime (coș de nacelă) și în construcții (malaxare, mixare).


Trimite-le prietenilor acest articol!


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )